Tamam, artık taşınmaya karar verdiğinize göre taşınmanın önemli adımlarından birine daha karar vermeye hazırsınız. Birçok taşınma işinde ekspertiz yapılmadığını sizlerde çok iyi biliyorsunuzdur. Bir iki telefon görüşmesinden sonra taşınma günü anlaştığımız firma kapımıza bir araç ile yanaşır. Peki eşyalarınız için uygun araç bu mu? Eşyalarınız gelen kamyona sığmaz ise neler yaşayabilirsiniz. İyiden kötüye doğru sıralamak istiyorum.
1- Firma yetkilisi bu eşyalar bu araca sığmaz der ve yeni araç temin eder.
2- Firma yetkilisi bu eşyalar araca sığmaz der ve taşınmayı başka güne ertelemek ister çünkü hazırda uygun araç yoktur. Sizde başka güne ertelemeyi kabul eder ve başka bir gün taşınırsınız.
3-Firma yetkilisi taşınmayı erteler ancak siz kabul etmezsiniz. Bu durumda firma yetkilisi evinize gelene kadar yaptığı harcamaları sizden talep eder. Sizde ödemeyi yapar ve firmayı gönderirsiniz. (ek masraf 1)
4- Aynı gün taşınmak için firma arayışına girersiniz. Ancak hemen firma bulmak zordur. Firmalarda sizin zor durumda olduğunuzu bildikleri için fiyatları biraz yüksek tutarlar. (ek sters 1, ek masraf 2)
5- Firma yetkilisi taşınmayı erteler ancak siz kabul etmezsiniz. Bu durumda firma yetkilisi evinize gelene kadar yaptığı harcamaları sizden talep eder ancak siz ödemeyi kabul etmez ve tartışırsınız. (ek stres 2)
6- Eşyalar araca yüklendikten sonra eşyaların araca sığmayacağı anlaşılır. Firma ikinci bir sefer yaparak taşımayı gerçekleştirir. Siz ek sefer için ödeme yaparsınız. (ek masraf 3)
7- Firmanın ek sefer için istediği ücret için tartışırsınız. Firmanın ek sefer için istediği ücreti ödemez kalan eşyaları ya yeni bir firmaya yada kendiniz taşırsınız. (ekmasraf 4, ek stres 3)
Bu durumlardan biri ile karşılaşmamak için ne kadar eşyanızın olduğunu iyi bilmeniz gerekli. Taşınan bir çok kişi eşyalarını topladıkça ne kadar çok eşyasının olduğunu anlar. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için ilk yapmamız gereken şey eşyalarımız için bir Eşya Listesi hazırlamak. Hazırladığınız eşya listesi ile evinizdeki eşyalarla yeniden tanışır ne kadar eşyanız oldu ile ilgili sağlam bir fikriniz olur. Eşya listesini nakliyat firması yetkilisi ile paylaşarak ihtiyacınız olan araç hakkında firma yetkilisinden bilgi alabilirsiniz. Ayrıca evinizdeki eşyalarınız iyice belirledikten sonra eşyalarınızın hacmini hesaplayabilirsiniz. Hacim Hesaplama aracı ile ihtiyacınız olan araç hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
İkinci önemli noktalardan biride ufak tefek eşyalar giysiler, kitaplar ve mutfak eşyaları için gerekli olacak koli sayısı içinde firma yetkilisi ile bilgi alışverişinde bulunun. Birde hurçlar var bunlarında sayısı önemli nitekim çok yer kaplayan eşyalardır bunları da es geçmeyin.
Şunu unutmayın anlaştığınız firmaya eşyalar hakkında net bilgiler vermez iseniz işin sonunda zararlı çıkan siz olursunuz. Firmalar bu durumlara karşı daha tecrübeli ve defalarca denedikleri yöntemleri bulunmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder